top of page
חיפוש
Natalie Schneider

יצרת חיים, ועכשיו את יכולה גם להציל חיים

עודכן: 15 בפבר׳ 2023

הבנק הלאומי לחלב אם זקוק לתרומות חלב אם. כל תרומה מצילה חיים!


אספר בקצרה על בנק החלב, ועל מי הם התינוקות שזוכים לקבל תרומות ממנו.

בנק החלב הוא המקור הבטוח לתרומת חלב אם. החלב שמגיע אליהם הוא למעשה חלב קפוא, אשר עובר תהליך פסטור המונע זיהומים. לאחר מכן החלב עובר מערכות ניטור, תיעוד, ובדיקת בטיחות לפני ואחרי הפסטור. כמובן שהשימוש בכל הדרך הוא בבקבוקים ומיכלים סטריליים. למעשה, הציפייה מהתורמת היא למנת חלב ביום, לא יותר.


יש מספר תנאים בהן התורמת צריכה לעמוד (יש מסמך המפרט את כולם שאשלח למי שמעוניינת), אך בראש ובראשונה, אם התינוק שלך הוא עד גיל חצי שנה- את אמורה להיות מניקה או שואבת באופן בלעדי (כלומר, התינוק לא מקבל תמ"ל בכלל). מעל גיל חצי שנה אין הגבלה בנושא הזה. לא מעשנת / סמים / דיאטה קיצונית, תרופות מתאימות ועמידה בדרישות תרומת דם.


משרד הבריאות הוא זה שמכתיב לבנק החלב מי הם התינוקות הזכאים לקבלו, ויש סדר עדיפויות מאוד ברור. בראש ובראשונה, פגים עד משקל 1.5 ק"ג או פחות מ-32 שבועות גיל היריון. לפגים הללו, תרומת חלב האם (כמובן בהעדר היכולת של אמם הביולוגית לספקו) היא מצילת חיים. לא פעם, לאחר אינספור ניסיונות של תרופות ואמצעים טכנולוגיים, בסופו של דבר, חלב האם הוא זה שגורם להטבה הגדולה ביותר אצלם. אגב, מנת חלב המועברת מהבנק לפגייה, היא למעשה ערבוב של עד 10 תורמות שונות, על מנת שהחלב יוכל לתת את מלוא ההגנה לפגים.


הזנה בחלב אם – הזנה שהיא גם ריפוי.


חושבת לתרום? צרי קשר לפרטים נוספים.

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

למה תינוקות "נלחמים" בשינה?

אחד מהדברים המתסכלים ביותר זה לראות תינוק עייף, שלא נראה שרוצה או מצליח להירדם. שינה בחודשים הראשונים היא אחד הדברים המאתגרים ביותר לכל...

האם תינוק מסמן שהוא רעב באמצעות בכי?

אימהות רבות סיפרו לי שהן מזהות רעב של התינוק ע"י כך שהוא בוכה. אין ספק שבכי הוא סימן לרעב (בין היתר), אך זה הסימן המאוחר ביותר של...

Comments


bottom of page